Povestea noastră

A început din dorința

de a schimba lumea…

Scroll Down

Renaștere urbană prin artă

Promovarea noilor artiști

Multiculturalism și internaționalizare

Dezvoltarea unui turism responsabil

Despre noi.

O inițiativă culturală independentă Festivalul de Artă din Techirghiol își propune să dea naștere unui context de exprimare a efervescenței de creație pe litoral.
Anul 2022 este anul de debut al festivalul iar prima Ediție a abordat tema Retro – ca un omagiu adus Techirghiolului de altă dată, în care artiști precum Jean Constantin, Mircea Eliade, Constantin Tănase și-au găsit refugiu, un oraș cu o arhitectură boemă ce ascunde poveste și istorie deopotrivă.
În cea de-a II-a ediție ne-am gândit sa abordăm tema Fantezie iar publicul va putea să se bucure de evenimente precum: spectacole pentru copii, competiție de scurtmetraje produse independent, spectacole de stradă, proiecție de lungmetraje vechi, ateliere de improvizație, întâlniri cu personaje de poveste, ateliere de film, concerte, expoziții de pictură, artă culinară locală, artă fotografică, creațiile de tip handmade descoperind pe această cale și câteva dintre locațiile pline de farmec ale orașului Techirghiol.

Viziunea noastră.

Festivalul de Artă din Techirghiol reprezintă în esența sa un spațiu efervescent de creație în care artiști din toate colțurile țării pot propune evenimente originale adaptate la caracteristicile spațiilor neconvenționale pe care orașul le oferă și pe care FDAT le pune în valoare prin artă.

Principiile în care noi credem sunt: calitatea actului artistic, potențarea istoriei locului în care se desfășoară actul artistic, valorificarea resurselor locale, reciclarea creativă prin artă, educație prin joc și teatru, crearea unei sinergii care să determine dezvoltare durabilă pentru întreaga comunitate locală și artistică, dezvoltarea unui turism de calitate.

Public vizat.

Festivalul de Artă din Techirghiol oferă o gamă largă de evenimente care se adresează mai multor tipologii de public:

  • Copiii pot participa la ateliere și spectacole destinate lor într-o zonă special amenajată.
  • Elevii și liceenii, dar nu numai, pot participa la workshop-uri de teatru, film, meșteșuguri diverse, menite să îi ajute să își dezvolte abilități specifice sau să își descopere noi pasiuni.
  • Artiștii din toate domeniile pot să își expună munca gratuit în cadrul festivalului (în limita spațiilor disponibile), în cadrul unor evenimente de tip târguri, galerii de artă sau “exposure spectacular”.
  • Turiștii naționali sau internaționali vor găsi o gamă largă de evenimente pe toate gusturile, de la concerte la expoziții, tururi ghidate, instalații artistice, proiecții de film și spectacole de teatru.
  • Localnicii au o serie de evenimente dedicate lor: degustare de artă culinară locală, licitații de colecții de antichități provenite din colecțiile localnicilor, proiecții de fotografie veche, etc.

Evenimentele sunt gândite pentru a se bucura și de participarea persoanelor cu handicap locomotor sau a vârstnicilor cu dificultăți de deplasare fiind instalate rampe în locațiile de joc unde acest lucru este necesar.

Dragă iubitor de artă și de frumos

Dacă încă nu ai găsit un loc în care să te simți acasă, care să te încurajeze să visezi și unde să te simți înconjurat de spirite libere asemeni ție, te invităm la Techirghiol. Aici Festivalul de Artă a prins contur într-o clipită pentru că a găsit deschidere, entuziasm și cel mai important, o istorie artistică a locului, deja fascinantă. De la ceramica Hamangia la nuvelele fantastice ale lui Eliade, multe creații au prins contur aici.

Așadar,

Dacă ești artist în căutare de proiecte inedite, hai la festival!
Dacă reprezinți o companie ajută-ne să schimbăm înspre frumos viziunea lumii, fii alături de noi și hai la festival!
Dacă reprezinți o instituție de cultură, implică-te, hai la festival!
Dacă ai o idee și cauți un loc superb unde să o pui în valoare, hai la festival!
Dacă ești curios sau îți e pur si simplu dor de artă, hai la festival!

Concerte, spectacole de teatru, târguri de produse, instalații, fashion show-uri, expoziții și multe altele. În artă orice e posibil, trebuie doar să îți iei avânt și să zbori!

Scroll Down

Backstage

Echipa noastră.

“Sa iubesti arta inseamna sa vezi frumosul din lume si din tine. Haide! Aici, pe scena, orice e permis!”

“Arta inseamna oameni si conexiune.”

“Arta este cea mai profunda expresie umana.”

“Arta este calea prin care putem exprima mai mult decat cuvintele ar putea sa o faca vreodata.”

``Arta este cheia care deschide poarta dintre imaginatie si realitate.”

“Arta este o imensa deschidere spre tot ceea ce este posibil.”

``Arta este expresia creativa a gandurilor, emotiilor si ideilor umane.”

“Arta este un far in intuneric, o alinare in singuratate si o cale catre lumina.”

“Arta este un dialog sublim al frumosului, o simfonie a libertatii, iubirii si dezvoltarii personale.”

``Arta este magia intalnirii sufletelor creatoare.”

“Arta inseamna libertate si conectare atat cu noi insine cat si cu cei din jur.”

``Arta este mai mult decat escapism, este oportunitatea de a trai mai multe vieti decat am la dispozitie.”

Vrei să colaborăm?

Hai să visăm împreună

la o lume mai bună!

Contactează-ne