Muzică

Concerte

Scroll Down

Serată Eminesciană.

Joi, 24 august, ora 19:00, Grădina Botanică

Prin evenimentul propus ne dorim să promovăm lirica eminesciană și să punem în valoare o serie de compozitori români, pionieri ai muzicii culte, parte dintre ei contemporani cu marele poet național.

11 lieduri compuse pe versuri de Mihai Eminescu de către cei 10 compozitori români;

Programul muzical:

O, rămâi…, muzica de George Stephănescu
Somnoroase păsărele, muzica de Gheorghe Dima
De ce nu-mi vii?…, muzica de Carol Decker
Cântec de sirenă, muzica de Enrico Mezzetti
Pe lângă plopii fără soț, muzica de Guilelm Șorban
Mai am un singur dor, muzica de Guilelm Șorban
Stelele-n cer, muzica de Nicolae Bretan
Și dacă…, muzica de Simion Atanasiu-Zlatov
Ah, cerut-am de la zodii, muzica de David Gherșfeld
Dorința, muzica de Gleb Ciaicovschi-Mereșanu
Doina codrului, muzica de Rudolf van Saanen

7 poezii de Mihai Eminescu, în interpretarea unei actrițe profesioniste:

Criticilor mei
Din noaptea
Dintre sute de catarge
E trist că nimeni să te știe
Eterna pace
Eu nu vorbesc de Dumnezeul de-azi
Eu număr, ah!, plângând

Artiști:
Costin Raia – Pian
Roxana Sima – Soprană
Vera Enache – Soprană
Septimiu Urzică – Bariton
Ana Baciu – Actriță

Echipă tehnică:
Claudia Deleanu – Regie artistică
Elena Belciu – Prezentare orală a evenimentului și regie tehnică
Andrei Enache – Sunet

Recital de pian.

Joi, 24 august, ora 19:00, Faleza din Techirghiol

Intrați în lumea unei minți tinere și curioase – Dombi Enescu Konstantin, un pianist în vârstă de 13 ani. Cu doar 4 ani de când a început să cânte la pian, acest tânăr muzician a reușit să impresioneze audiența cu abilitățile sale muzicale.

Konstantin este fiul lui Dombi Șandor. Învață la o școală privată, și nu a lăsat o impresie puternică doar în muzică, ci și prin câștigarea a două competiții de cultură generală în țări diferite, în limba engleză.

Într-o lume care încurajează și aplaudă potențialul copiilor, Konstantin este un exemplu al perseverenței și talentului în plină ascensiune. Cu o determinare impresionantă și susținut de familia sa, el promite să devină o prezență strălucitoare în lumea muzicală și academică.

Concert Grigore Leșe.

Joi, 24 august, ora 21:30, Teatrul de Vară Jean Constantin

Ați visat vreodată să fiți parte dintr-o experiență culturală vibrantă și autentică? Cea de-a doua ediție a Festivalului de Artă din Techirghiol vă aduce șansa să trăiți exact acest lucru, alături de Grigore Leșe, un maestru incontestabil al muzicii românești.
Ne bucurăm să anunțăm că Leșe va fi invitatul special al celei de-a doua ediții a festivalului, unde va aduce sunetele autentice ale folclorului nostru.

Concert Nicolae Voiculeț.

Vineri, 25 august, ora 20:30, Faleza din Techirghiol

Nicolae Voiculeț – unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de nai din România. Recunoscut pe plan internațional pentru tehnicile sale virtuoase și sensibilitatea muzicală, Voiculeț ne va încânta cu un recital de nai ce traversează granițele genurilor și ale stilurilor, de la muzica clasică la jazz și muzică tradițională românească.

La Festivalul de Artă din Techirghiol, Nicolae Voiculeț va aduce la viață muzica sa unică, oferind publicului o călătorie sonoră prin diverse culturi și timpuri. Fiecare notă pe care o interpretează pe naiul său pare să fie încărcată cu emoție și pasiune, creând o experiență de neuitat pentru oricine îi ascultă muzica. Fie că sunteți un iubitor al muzicii tradiționale sau un fan al jazz-ului, interpretarea sa va lăsa o impresie durabilă și vă va inspira.

Concert Maria Răducanu și Chris Dahlgren.

Sâmbătă, 26 august, ora 20:00, Clinica Speranța

Anul acesta avem bucuria să vă prezentăm o artistă cu un talent inconfundabil, Maria Răducanu. Cu o voce de tip soprană și o deschidere interpretativă remarcabilă, Maria combină genuri precum jazz, etno-jazz, muzică veche europeană și fado cu muzica populară românească. Apreciată pentru interpretările sale unice și emoționante, ea va aduce pe scenă energia și sensibilitatea sa artistică într-un concert de neuitat.

În cadrul festivalului, va performa alături de Chris Dahlgren la contrabas, Crescut în Denver, Dahlgren a început cariera muzicală cântând la violoncel în copilărie, pentru a trece ulterior la bas. Aprofundându-și pasiunea pentru muzică, a studiat jazz la Conservatorul de Muzică al Universității din Cincinnati până în 1986.

Experiența și pasiunea lui Dahlgren pentru muzică, alături de talentul inconfundabil al Mariei Răducanu, promit un concert memorabil pentru toți participanții la Festivalul de Artă din Techirghiol. Împreună, ei vor crea o simbioză perfectă între genurile muzicale, oferind publicului o experiență muzicală de neuitat.

VREI SĂ COLABORĂM?

Hai să visăm împreună

la o lume mai bună!

Contactează-ne!