Diverse

Evenimente

Scroll Down

Atelier de film.

Joi-Duminică, 24-27 august, ora 13:00, Centrul Cultural Constantin Tănase

Pasiunea pentru film și dorința de a descoperi secretele acestei arte vă sunt adresate de către regizorul și scenaristul Paul Sichigea, într-un atelier captivant de inițiere în lumea cinematografiei. Este o ocazie excelentă de a cunoaște și înțelege mai bine procesul de creație a unui film, de la conceptul inițial până la punerea sa în scenă.

În cadrul atelierului, veți avea oportunitatea de a explora elementele de bază ale regiei, de a înțelege ierarhia și dinamica din spatele unui proiect cinematografic. Totodată, veți avea șansa de a participa la discuții fascinante despre istoria filmului, aprofundând astfel înțelegerea asupra evoluției acestui domeniu.

Paul Sichigea, cu o experiență de 8 proiecte de film realizate – de la scurtmetraj și mediumetraj, până la lungmetraj – și recunoscut la nivel internațional prin numeroase premii și nominalizări la festivaluri de film, vă va fi ghid și mentor în această călătorie fascinantă prin universul filmului. Ca fondator și organizator al festivalului, împărtășește cu generozitate din experiența și cunoștințele sale, contribuind la formarea și îmbogățirea perspectivelor celor interesați de acest domeniu.

Atelierul va fi susținut pe toată perioada festivalului la Centrul Cultural “Constantin Tănase” și puteți participa prin înscriere și plata unei taxe de 100 de lei.

Atelier de artă scenografică.

Joi-Duminică, 24-27 august, ora 18:00, Faleza din Techirghiol

Descoperă tainele artei scenografice într-un atelier captivant condus de talentata Cilem Turkoz. Situat pe faleza din Techirghiol, acest atelier va oferi nu doar tehnici și trucuri de scenografie, ci și inspirație din frumusețea naturală a locului. În fiecare zi a festivalului, alături de Cilem, veți avea șansa să transpuneți imaginația pe scenă, combinând arta cu elementele unice ale naturii.

Haideți să îmbrățișați creativitatea și să învățați secretele care stau în spatele unei scene memorabile!

Light and fire.

Joi, 24 august, ora 20:30, Piața Eroilor

Spectacolele mele sunt comice, interactive, pline de energie și pentru orice vârstă.

Sunt singura persoană din România care face spectacole “One Man Show” de flow arts (jonglerii cu echipamente de arte marțiale) cu umor, în stil stradal.

Acest gen de spectacol este încă unic în România.

La scurt timp după ce am terminat Facultatea de Inginerie am realizat că viața de birou nu mă face fericit așa că am riscat și mi-am schimbat mentalitatea începând să fac spectacole stradale cu umor și energie. 

M-am bazat pe cei 5 ani de experiență (la acea vreme) în spectacole cu foc în stil Flow Arts. 

Călătoresc prin lume de 6 ani și, în prezent, îmi câștig existența ca entertainer profesionist.

Târg de produse handmade.

Joi-Duminică, 24-27 august, orele 12:00-21:00, Faleza din Techirghiol

Deschidem porțile către o lume plină de culoare și creativitate prin Târgul de produse handmade, desfășurat zilnic între orele 12:00 și 21:00. Acesta este spațiul unde arta se întâlnește cu pasiunea, iar mâinile pricepute ale artizanilor dau viață unor obiecte unice și autentice.

Sub soarele strălucitor al Techirghiolului, la Grădina Botanică, veți avea ocazia să explorați o diversitate impresionantă de produse lucrate manual. Fie că este vorba de obiecte pictate, bijuterii din mărgele, produse realizate prin tehnica șervețelului, sculpturi sau obiecte croșetate, fiecare dintre aceste creații reprezintă expresia talentului și măiestriei artizanilor.

Descoperiți fascinanta lume a meșteșugului și susțineți artiștii locali prin achiziționarea unui obiect plin de suflet, care poate aduce un strop de frumusețe și originalitate în casele voastre.

Și nu uitați! Fiecare achiziție vă oferă o șansă de a câștiga la tombola cu produse handmade, care va avea loc în ultima zi a festivalului. 

Seara de folk și poezie.

Joi, 24 august, ora 22:30, Plaja din Techirghiol

Descoperiți farmecul unei seri de folk și poezie pe malul mării, unde armoniile muzicale se împletesc cu versurile profunde pentru a crea o atmosferă de neuitat. Sub cerul înstelat, vă invităm să vă lăsați sufletele să danseze pe ritmuri de chitară și cuvinte încărcate de emoție.

Această experiență unică va fi găzduită de către Șandor Dombi. Cu chitara sa și cu vocea caldă și pătrunzătoare, Dombi va fi călăuză într-o călătorie muzicală, în timp ce versurile de poezie vor adăuga un strat de profunzime și sensibilitate.

Seara de folk și poezie pe plaja din Techirghiol este un eveniment ce nu trebuie ratat. Este o ocazie rară de a ne conecta cu artele și cu natura într-un cadru liniștitor. Înconjurați de frumusețea cerului, vă veți bucura de cele mai fine creații ale muzicii folk și ale poeziei, într-un mediu care să inspire și să vindece.

Vă așteptăm să vă alăturați nouă în această serată specială, unde muzica, poezia și marea se unesc pentru a crea o simfonie de neuitat.

Lansare de carte Bric-A-Brac.

Joi, 24 august, ora 22:30, Plaja din Techirghiol

Am fost impresionat mereu de Iulia Mihalcea prin legătura pe care o are prin implicarea sa, în viața realului concret și totodată de dimensiunea sa artistică, care transcede acest real, fiind preocupată de căutarea unor noi expresii artistice. Un exercițiu existențial în care autoarea caută să se descopere permanent apelând la mai multe forme de exprimare prin poezie, pictură, teatru, film, curatoriat, management cultural sau antreprenoriat.

Atitudinea sa avangardistă nu este doar un semn al crizei profunde prin care trece modernitatea ci mai degrabă, rezultatul absolut necesar al unei mutații fundamentale care se petrece la nivelul codurilor culturale (și nu numai, dacă
înțelegem prin aceste coduri culturale întreg ansamblul mecanismelor de reprezentare) implicând o reformulare a orizontului de cunoaștere și re-situarea subiectului și a implicării sale în real.

Artista, prin toate formele de exprimare practicate, folosind cuvântul, culoarea, mișcarea, sunetul sau imaginea, nu face decât să se autodescopere în ceea ce este în relația sa cu universul vizibil și invizibil al lumii în care trăim.

Iulia Mihalcea se exprimă cu aceeași pasiune și problematizeză aproape simultan în poezie și pictură căutând să construiască o tendință curajoasă în raport cu vechiul
orizont de cunoaștere.

Prin implicarea totală în actualitatea zilei, dând expresia maximă a tensiunii schimbării prin care trecem, se subliniează tensiunea novatoare, în spiritul timpului pe care îl trăim.

Conf. Univ. Dr. Gh. Caruțiu Membru UAPR

Iubește-ți orașul, tur ghidat.

Vineri-Duminică, 25-27 august, ora 18:00, Pontonul Ancoră

Vineri, sâmbătă și duminică, Techirghiol se pregătește să împărtășească cu voi fragmente din trecutul său și din esența comunității sale. Ghizii, Mara Catargiu și Sebastian Ionescu, vă vor conduce printr-o călătorie plină de descoperiri și povești care au contribuit la formarea și evoluția orașului.

Punctul de întâlnire este “Pontonul Ancora”. De aici, împreună cu Mara și Sebastian, veți putea explora diversele aspecte ale Techirghiolului, fiecare având o poveste de spus. În timpul turului, veți întâlni locuri și mărturii ale trecutului care evidențiază caracterul și identitatea orașului.

Participarea la aceste tururi este o oportunitate valoroasă pentru cei care doresc să cunoască mai bine Techirghiol și să se apropie de rădăcinile sale

Parada de costume dobrogene.

Vineri, 25 august, ora 20:30, Faleza din Techirghiol

Inspirat de misterul și farmecul trecutului, Festivalul de Artă din Techirghiol va oferi o călătorie fascinantă prin istoria locală, în cadrul evenimentului “Paradă de costume dobrogene” realizată în colaborare cu grupul Zestrea Dobrogeană.

Acesta este alcătuit din artiști pasionați: Iulian Mitran, Simona Niculescu, Ionuț Daniel Arămitu și Ștefania Luzinschi. Ei vor păși pe scenă în costume tradiționale românești de la sfârșitul secolului XIX – începutul secolului XX, prezentând frumusețea și complexitatea acestei perioade istorice.

Cu fiecare detaliu al costumelor lor, ei vor dezvălui influențele balcanice ce definesc zona culturală dobrogeană. Haideți să cunoaștem împreună trecutul, să ne bucurăm de prezent și să ne inspirăm pentru viitor.

Creație vestimentară PACKYA.

Sâmbătă-Duminică, 26-27 august, ora 18:00, Grădina Botanică

Alina Pachițanu, născută pe 23 noiembrie în Piatra Neamț: scriitoare, psiholog și artistă. Ea creează haine pentru suflete, fiecare piesă fiind unică, exclusivă și legată de o poveste. Simboluri arhetipale croite în fiecare articol, concepte filozofice și metafore. În cele din urmă, hainele ei au menirea de a te dezbrăca jucăuș, în timp ce le porți.

La festival, Alina Pachițanu va aduce o părticică din lumea ei creativă prin intermediul unei expoziții de creații vestimentare. Fiecare articol vestimentar nu este doar o piesă de îmbrăcăminte, ci și o călătorie spre înțelegerea subtilităților umane și a gândurilor profunde. Alina Pachițanu combină cu măiestrie abordarea psihologică și talentul său literar pentru a crea haine care nu doar îmbracă trupurile, ci și sufletele celor care le poartă.

Bal mascat.

Sâmbătă, 26 august, ora 21:00, Grădina Botanică

Balul Mascat de sâmbătă: un spectacol de culoare, magie și distracție, unde lumea artei și a poveștilor se întâlnesc cu istoria și misterul. Anul acesta, sub tema “Fantezie”, cavaleri și domnițe, personaje de basm și din istorie se adună pentru a participa la acest bal mascat, un punct culminant al Festivalului de Artă din Techirghiol.

Ți-ai dorit vreodată să îmbraci un costum spectaculos și să te pierzi într-o lume de fantezie? Acesta este momentul tău. Grădina Botanică se va umple de dans, competiții de costumații, o tombolă cu premii unice – obiecte de artă din “podul bunicii”, jocuri și multe alte surprize.

Dacă nu ai o costumație gata pregătită, nu-ți face griji – la intrare vei putea închiria una în limita disponibilității. De la masca pe care o porți, la energia efervescentă a serii, totul este conceput pentru a te purta într-un univers în care totul este posibil. Alătură-te nouă și lasă farmecul acestei serate să te transporte într-o experiență inedită de distracție și creativitate.

Tombola cu comori din podul bunicii.

Sâmbătă, 26 august, ora 21:00, Grădina Botanică

Cumpără bilet

Vă amintiți de misteriosul pod al bunicii, acel colț al casei unde timpul părea să se fi oprit, unde se ascundeau comori ale trecutului și unde orice obiect avea o poveste fascinantă de spus? Vă invităm să retrăiți acea magie, să vă încărcați cu nostalgia acelor vremuri și să luați parte la o experiență unică.

Pentru a aduce un omagiu acelei lumi pierdute, am pregătit o tombolă specială, în care premiile nu sunt doar simple obiecte, ci adevărate bijuterii ale trecutului, prețuite și păstrate cu grijă de-a lungul generațiilor. Aceste comori ascunse pot deveni ale voastre!

Participarea la tombola se face în cadrul Balului Mascat prin achiziționarea unui bilet de 25 de lei, fiecare bilet având șansa de a fi câștigător. Nu ratați ocazia de a aduce acasă o bucată de istorie. Să ne amintim împreună de trecut, să prețuim arta și să dăm valoare obiectelor cu poveste.

Spectacol interactiv de dansuri grecești.

Duminică, 27 august, ora 18:00, Piața Eroilor

Cu numele ce sugerează speranță și dorință de a exprima cultura elenă în toată frumusețea sa, Ansamblul “Elpis” din Constanța a luat naștere în februarie 2001, datorită pasiunii și inițiativei tinerilor membri ai Comunității Elenilor. Această inițiativă s-a dezvoltat pe fondul formării Forumului Tineretului Elen, iar de atunci, ansamblul a devenit o voce vibrantă în promovarea tradițiilor și a artei dansului elen.

Printre inițiatorii Ansamblului, nume precum Opaiț Angelica, Cavache Alina, Cetali Roxana, Hagiu Mihnea, Anastase Simina, Anastase Daniel, Chirea Nicolae și Chirea Dumitru au luminat calea spre tradiția și bucuria dansului elen. Astăzi, Ansamblul “Elpis” continuă să creeze poduri între trecut și prezent, aducând viață tradițiilor culturale prin mișcare și armonie.

Sunt o comunitate care împărtășește pasiunea pentru dans și pentru frumusețea culturală, reușind să transforme fiecare reprezentație într-un moment memorabil de conexiune cu publicul.

Iubește-ți orașul, seară de fotografie.

Duminică, 27 august, ora 21:00, Grădina Botanică

Peste 20 de creatori de conținut digital s-au unit pe 10 iunie 2023 pentru un tur ghidat, o competiție de fotografie și o seară de socializare dedicată lor la Techirghiol, în cadrul evenimentului “Iubește-ți Orașul”.

Grădina Botanică devine din nou gazda evenimentului “Iubește-ți Orașul” – o Seară de Fotografie, ocazie oferită tuturor de a admira fotografiile care au capturat esența și farmecul Techirghiolului. Va fi, de asemenea, momentul în care o vom cunoaște și pe câștigătoarea competiției.

“Iubește-ți Orașul” este un proiect finanțat de Ordinul Arhitecților Români prin Timbrul de Arhitectură, desfășurat în colaborare cu Asociațiile „Drag de Artă” și „Human Made Art”, cu sprijinul Primăriei Orașului Techirghiol. Totul se întâmplă sub umbrela Festivalului de Artă din Techirghiol și Cronicari Digitali.

Artă culinară locală.

Duminică, 27 august, ora 21:00, Grădina Botanică

Seara de Artă Culinara Locală aduce împreună pasionații de gătit din comunitatea noastră pentru a celebra bucatele tradiționale și creativitatea culinară. Participanții sunt invitați să aducă preparatele lor specifice zonei, transformând evenimentul într-o adevărată expoziție a aromelor și gusturilor locale. Evenimentul nu este doar o oportunitate de a savura mâncăruri delicioase, ci și de a construi legături între locuitorii pasionați de bucătărie și de a explora diversitatea culinară a Techirghiolului.

Alăturați-vă nouă în Grădina Botanică, pe data de 27 August 2023, începând cu ora 21:00. Sub umbrela evenimentului “Iubește-ți Orașul”, vă așteptăm să vă exprimați pasiunea culinară și să împărtășiți bucuria mâncărurilor locale cu întreaga comunitate.

VREI SĂ COLABORĂM?

Hai să visăm împreună

la o lume mai bună!

Contactează-ne