Muzeu

Expoziții

Scroll Down

Liberté, egalité, anxieté.

Joi-Duminică, 24-27 august, orele 12:00-22:00, Grădina Botanică

Un proiect despre emoții, curaj, vulnerabilitate dar și neostări influențate sau generate de contactul nostru cu social media. “Consider că lucrările mele sunt continue si fluide, iar eu deși le surprind ca intr-un printscreen in spațiu-timp, ele continuă să se miște și după și să ofere o altă dinamică pe care încă nu o cunosc, o continuă mișcare ce creează o nouă poveste.”

Foto sinteză.

Joi-Duminică, 24-27 august, orele 12:00-22:00, Băile Reci

Expoziția “Foto-Sinteză” este un proiect desfășurat sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România, aduce în prim-plan lucrările fotografului Gelu Stănculescu, care alături de modelul Maria Scirlet realizează lucrări deosebite, o unire aparentă a picturii cu fotografia. Expoziția este practic o explozie de culori prin care se exprimă sentimente, gânduri și stări. 

Expoziția are și un caracter umanitar, lucrările expuse pot fi comandate printr-un cod QR atașat de pe site-ul artonthewall.ro iar profitul va fi donat Asociației Delia pentru programele pentru persoanele cu epilepsie. Expoziția “Foto-Sinteză” este o experiență de artă fotografică profund emoțională și captivantă. Aceasta te invită să explorezi starea emoțională a modelului, prin intermediul culorilor și texturilor care îi acoperă corpul. Fiecare lucrare este o muncă comună a fotografului și modelului, și exprimă gândurile, speranțele și trăirile interioare ale modelului, este o explorare a stării emoționale și interioare ale acesteia, și este prezentată într-un mod unic și interesant. 

Culorile alese au rolul de a crea o atmosferă intensă și tristă, care suscită emoții precum furia, frica și anxietatea. Aceste lucrări fotografice te fac să simți că ești captiv în lumea lor și că te uiți la sufletele oamenilor care încearcă să-și ascundă adevărata față. Fiecare fotografie reprezintă un deliciu vizual, reușind să surprindă trăirile interioare umane, într-un mod sofisticat și expresiv (recenzie de Lavinia Pop).

Expoziția “Strada”.

Joi 24 August, ora 16:00, Vineri-Duminică, 25-27 August, ora 17:00, Teatrul de Vară Jean Constantin

Iulia Mihalcea prezintă lucrări din expoziția ,,Strada” care a avut loc la Paris în martie
anul curent. Fiind inspirată de cartierul artiștilor din Montmarte și mai exact strada Rue de Martyres, autoarea susține că prin acest proiect și tema aleasă, și-a dorit actualizarea unor puncte de reper artistice, pentru a menține punți de legatură între tradiție, a spiritului românesc și forma postmodernă a culturii contemporane.

Atitudinea sa avangardistă nu este doar un semn al crizei profunde prin care trece
modernitatea ci mai degrabă, rezultatul absolut necesar al unei mutații fundamentale care se petrece la nivelul codurilor culturale, și nu numai, dacă înțelegem prin aceste coduri culturale întreg ansamblul mecanismelor de reprezentare, implicând o reformulare a orizontului de cunoaștere și resituarea subiectului și a implicării în real. Artista prin toate formele de exprimare practicate, folosind cuvântul, culoarea, mișcarea, sunetul și imaginea, nu face decât să se autodescopere în ceea ce este în relația sa cu universul vizibil și invizibil al lumii în care trăim.

Iulia Mihalcea se exprimă cu aceeași pasiune și problematizeză aproape simultan în
poezie și pictură căutând să construiască o tendință curajoasă în raport cu vechiul
orizont de cunoaștere. Prin implicarea totală în actualitatea zilei, (creează o tensiune la maximum a schimării prin care trecem) dând expresiei un maximum de tensiune a
schimbării prin care trecem, se subliniează tensiunea (tendință) novatoare, în spiritul
timpului pe care îl trăim.

VREI SĂ COLABORĂM?

Hai să visăm împreună

la o lume mai bună!

Contactează-ne