Educațional

Proiecte

Scroll Down

Găsește-ți pasiunea.

Ateliere oferite gratuit copiilor structurate pe 5 paliere de dezvoltare:

Artă și Cultură
Viaţă sănătoasă
Știinţă
Meșterit
Viaţă socială
Implementare

Festivalul de Artă din Techirghiol a inclus în strategia sa de dezvoltare obiectivul de Artă în Educaţie. Astfel au luat naștere programul Găsește-ţi Pasiunea prin intermediul căruia Fundaţia Abracadabra în calitate de organizator al festivalului dar și coordonator al programului oferă gratuit copiilor din localitate și de pe întreg litoralul pe perioada estivală, ateliere din diferite domenii artistice iniţiindu-i pe cei mici în tainele scrisului, ale scenografiei, designului vestimentar, teatrului, muzicii, meșterit-ului, dansului, modelajului, picturii, imaginaţiei, și a multor domenii conexe.

Scopul proiectului este educarea noului public, identificare de noi talente, deschiderea unor oportunităţi de dezvoltare personală în rândul celor mici și nu în ultimul rând testarea unei metode educative complementare sistemului de stat ce asigură educaţie continuă pe perioada vacanţei și o alternativă de a petrece timp de calitate în familie.

Viziune

Găsirea unei pasiuni poate deschide copiilor un drum spre o viaţă împlinită. Ei pot descoperi, experimentând liber variate domenii, abilităţi noi ce îi pot ajuta să își clădească o identitate de sine bazată pe certitudinea că există o zonă de interes la care se pricepe și care îi stârnește curiozitatea.
Considerăm că educaţia este responsabilitatea întregii comunităţi iar prioritizarea acesteia necesită implicare și interes. Alături de formatorii profesioniști sunt invitaţi oameni din comunitate care pot să îi înveţe pe copii abilităţi precum gătit, tricotat, construcţie de machete, le pot prezenta colecţii sau le pot povesti istoria locului.

De ce Techirghiol?

Un oraș cu o identitate multi-culturală ce pornește de pe timpul culturii Hamangia: Techirghiol este ușor accesibil de pe întreg litoralul. Este un oraș în dezvoltare care reprezintă un mediu mai sigur pentru cei mici, ferit de tumultul staţiunilor dar cu o spaţialitate ce oferă inspiraţie. Reprezintă punctul de pornire al unei mișcări de renaștere urbană prin artă, dovedită deja ca fiind benefică la Sibiu.

Experienţă

Fundaţia Abracadabra derulează de peste 20 de ani activităţi de educaţie prin joc și teatru dezvoltând prin actorul Marian Râlea o metodă ce permite ca prin mijloace teatrale cei mici să devină ei înșiși eroi, să își depășească propriile limite, să pună întrebări, să nu renunţe. Valorile promovate în evenimente sunt desprinse din mitologia și basmele românilor, valori ce funcţionează atât pentru
copiii din ţară cât și pentru cei din diaspora. Membrii fundaţiei au experienţă în artele spectacolului, educaţie, management cultural, și au avut perseverenţa de a organiza primele două ediţii ale proiectului oferind deja la peste 300 de copii o experienţă de artă în educaţie.

Descriere

Timp de 4 zile în timpul Festivalului de Artă din Techirghiol între orele 16 și 20 copii de pe întreg litoralul pot participa în mod gratuit (prin pre-înscriere) la ateliere din diferite domenii artistice (teatru, dans, sculptură, pictură, film, muzică, desen, literatură, ţesătorie, meșterit).
Deschiderea este marcată de un spectacol -eveniment în care personaje de poveste le prezintă copiilor atelierele într-un traseu interactiv pe faleza lacului Techirghiol unde sunt amplasate 5 corturi în care cei mici vor putea descoperi viaţa sănătoasă prin arta dansului, înţelege principii ale știinţei construind o machetă de decor, face cunoștinţă cu literatura scriind versurile unei melodii, și alte asemenea activităţi inedite.
Finalul propune o nouă întâlnire cu Magicianul și personajele din povești în care cei mici se pot mândri cu ce au învăţat să facă întrucât publicul va trece pe la fiecare atelier admirându-le creaţiile.

Grup ţintă

Copii participanţi la ateliere din localitate: 150
Copii participanţi la ateliere veniţi din ţară pe litoral: 200

Artă în educație.

Festivalul de Artă Techirghiol vă prezintă “Artă în Educație”, un proiect care vă deschide porțile către lumea fascinantă a artei și creativității. Dacă sunteți elevi la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” – Techirghiol și aveți un interes pentru artă, acest proiect este exact ceea ce căutați!
“Arta în Educație” își propune să vă introducă în tainele învățământului artistic și să vă ajute să dezvoltați abilități precum creativitatea, antreprenoriatul, memoria, concentrarea și atenția distributivă, toate esențiale pentru dezvoltarea voastră personală și profesională.
Pe parcursul a 13 luni, experți din domenii variate precum teatru, film, dans, arte plastice, sculptură, storytelling, arhitectură, bricolaj, instrumente muzicale și canto vor organiza ateliere modulare de trei săptămâni. În cadrul acestor ateliere, veți avea ocazia să participați la activități zilnice care vor îmbunătăți competențele specifice fiecărui domeniu.
Și ce poate fi mai satisfăcător decât a vedea roadele muncii voastre? La finalul fiecărui modul, veți avea oportunitatea de a vă prezenta munca prin expoziții, șezători, repetiții cu public, cursuri deschise sau chiar prezentarea unor scenarii lucrate. Acesta este momentul vostru de a străluci și de a simți bucuria aprecierii muncii voastre.

Iubește-ți orașul.

Din dragoste pentru istoria locului și pentru moștenirea multi-culturală de aici a luat naștere inițiativa Iubește-ți Orașul care își propune și consolideze imaginea orașului Techirghiol ca un spațiu promotor al artei. Tururile ghidate reunesc influenceri din toată țara într-un traseu plin de mister și surprize inedite. Sesiunea de netwoking pune față în față artiști cu influenceri și reprezentanți ai autorităților locale.
Seara de fotografie potențează valoarea spațiilor de poveste din oraș, acum dar și în trecut prin proiectare de fotografie veche.

Artă în spații neconvenționale:

Prin Festivalul de Artă, ediția 2022 au fost activate prin cultură 4 locații neconvenționale:

Grădina botanică
Ruinele Clinicii Speranța
Poiana de pe faleza lacului
Incinta Băilor Reci

Evenimente unicat pentru spații de poveste
Gândite special pentru potențarea valorii istorice și arhitecturale aa spațiilor vizate, următoarele evenimente au fost demarate în ediția I a Festivalului de Artă din Techirghiol:

Balul Mascat din Grădina Botanică
Grădina Artiștilor în Grădina Botanică
Întâlnirea cu Zâna Poveștilor în curtea Clinicii Speranța
Proiecție de fotografie veche la Băile Reci
Degustare de artă culinară locală la Băile Reci

Ce ne dorim să realizăm împreună?

Prin Programul Iubește-ți orașul ne dorim:

Să determinăm atât comunitatea locală cât și autoritățile responsabile să își iubească și să își promoveze mai mult orașul;

Să ajutăm proprietarii clădirilor cu o arhitectură deosebită să caute soluții de restaurare și potențare prin artă;

Să atragem iubitori de frumos de pretutindeni care să construiască împreună cu noi imaginea unui oraș artistic.

VREI SĂ COLABORĂM?

Hai să visăm împreună

la o lume mai bună!

Contactează-ne!