Scenă
Teatru
Terapie prin Râs.
Joi, 8 august, ora 19:00, Teatrul de vară Jean Constantin
Demonul din sticlă.
Joi, 8 august, ora 21:00, Grădina Botanică
“Demonul din sticlă este despre vindecare, despre asumare și împăcare, despre înțelegerea celei mai complicate relații din viața asta: cea cu părinții. Aproape o psihodramă, dar nu chiar, ne ridică întrebări dureroase: de ce nu e suficientă iubirea ca să scăpăm de vicii ce ne pot ucide? Cum poți fi aproape de copilul tău? Cât de matur este un părinte și cât de copil rămâne toată viața? Și câte povești poți spune pentru a te înțelege și a nu mai rămâne un străin pentru tine însuți?”- Ofelia Popii
Eroii din povești.
Vineri, 9 august, ora 11:00, Faleza din Techirghiol
Inspirat din mitologia populară românească si din folclor spectacolul Eroii din povești aduce în fața micilor spectatori personaje surprinzătoare despre care poate că au mai citit parintii lor demult în basme. Pline de magie si umor personaje precum Mosul Codrului, Agerul Pământului, Ăl din Baltă, își dezvăluie povestea și lansează copiilor provocări la joacă. Prin incantații magice, strâmbături sau prin înțelepciune cei mici pot îmblânzi personajele ajungând în final să încingă cu toții o horă a prieteniei.
Salutul soarelui.
Vineri, 9 august, ora 20:00, Clinica Speranța
,,Un spectacol despre actori, cu aproape actori” sau ,,Cine e de vină?” sau ,,Hazard: profesezi sau te reprofesionalizezi?”. Un reality check sub formă de reality show; un spectacol documentat despre situația absolvenților la actorie. Actoria, Regia și Dramaturgia – reprezintă perspective proaspete, studențești ale unor tineri plini de speranță, dar realiști.
Șapte personaje ce nu se ascultă unele pe altele, vă așteaptă pe voi să le ascultați și să le descifrați poveștile de viață întortocheate sau simple, oneste sau cenzurate.
Atenție! Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.
Distribuția: Deea Gruber, Maria Țepeluș, Casian Ulici
Dramaturg: Miruna Grozav
Manager proiect: Izabela Roman
Lumini: Dorin Părău
Sunet: Bobariu Cătălin
Afiș: Miruna Grozav
Coordonator: Ofelia Popii
Regie: Alaska Irina Caraulă
Ursul păcălit de vulpe.
Sâmbătă, 10 august, ora 11:00, Casa de Cultură
“URSUL PĂCĂLIT DE VULPE” este un spectacol muzical, interactiv, în care personajele aduc lumea fabuloasă a lui Creangă cu pitoresc și voie bună.
Morala se desprinde cu mult umor, iar copiii înțeleg measajul înțelept! Așadar, dragi părinți și copii, haideți la teatru pe litoral…la răcoare, în 10 august, la Festivalul de Artă din Techirghiol!
Clovnul Farfarello.
Sâmbătă, 10 august, ora 17:00, Teatrul de Vară Jean Constantin
Clovnul Falfarello este un personaj din folclorul italian, adesea portretizat ca un spirit rău sau demon jucăuș. Apare în opere precum “Inferno” de Dante Alighieri, unde este unul dintre diavolii care torturează sufletele păcătoșilor. Este un simbol al haosului și al răutății ludice.
În România, clovnul Falfarello este cunoscut în special pentru spectacolele de teatru pentru copii. Este un tip jucăuș și distractiv, adesea implicat în situații comice și aventuri haotice, menite să aducă zâmbete și voie bună copiilor. Deși inițial inspirat de folclorul italian, în contextul românesc, Falfarello a fost adaptat pentru a se potrivi gusturilor și culturii locale, devenind un personaj îndrăgit în divertismentul pentru copii.
Supercomedia Gunoierul, de Mimi Brănescu.
Sâmbătă, 10 august, ora 19:00, Terasa Old Beach by Oro Nero
Spectacolul aduce în discuție nepăsarea și indiferența OMULUI față de propriile resturi menajere. Oare te-ai gândit vreodată că tot ce se poate spune despre om se află în propriul său gunoi?
Un « simplu » gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos.
În comedia Gunoierul veți vedea câte lucruri interesante poţi afla despre o persoană pur şi simplu cotrobăind prin gunoiul său menajer?”
Nina… viața mea în artă.
Sâmbătă, 10 august, ora 20:00, Centrul Cultural Constantin Tănase
Acest spectacol este o reinterpretare contemporană a personajului Nina din Pescărușul. Urmărește povestea Ninei în momentul în care se întoarce după doi ani la fosta scenă construită de ea și de vechiul ei prieten Costea. Ce se întâmplă cu ea într-o singurătate vulnerabilă.
Nina…viața mea in artă!- sau cu alte cuvinte:
Cum ne găsim puterea să continuam? Cât de fragili suntem în fața singurătății ? Când suntem cu adevărat singuri? – un spectacol al întrebărilor și al căutărilor.
Nina… viața mea in artă!- aduce o personală perspectiva asupra personajului cehovian și invită la o analiză a lumii teatrului de azi și o viziune asupra teatrului de mâine.
O introspecție necesară pentru a înțelege ce se află în sufletul tău. Tu când te-ai întrebat ultima dată ce mai faci?
Există intrebari care nu mă lasă să dorm! Pe care mi le pun de atâția ani, iar răspunsurile mi se schimbă mereu:
„Cine sunt eu? Ce sunt eu? Sunt un pescăruș?”